"Ранобудните студенти" на протест пред парламента

"Ранобудните студенти" на протест пред парламента
"Никому ненужен е закон, който се опитва да ни върне в едни времена, методите на които отричаме", казват "Ранобудните студенти". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ранобудните студенти“ ще проведат демонстрация в четвъртък с искане за оставка на правителствтото.

Протестът е насочен срещу новия закон за МВР и ще бъде пред сградата на Народното събрание от 10:00 часа, когато депутатите ще разискват бюджета за 2014 г.

Студентите обявиха в неделя, че ще протестират в четвъртък, защото според тях с новите разпоредби ще бъдат ограничени някои основни граждански права и ще се задълбочат сега съществуващите порочни практики.

"Обявяваме се против закона, защото се опитва да ни върне в едни недемократични времена.
Обявяваме се против закона, защото е поредното оправяне на сметки от страна на управляващите, но този път с целия народ и демократичните принципи. Обявяваме се против закона, защото потвърждава незачитането на принципите за разделение на властите от управляващите", посочват „Ранобудните студенти“ в страницата на събитието във "Фейсбук".

Според протестиращите студенти, има нужда от нов закон, насочен към по-голяма толерантност към оформящото се активно гражданско общество, неговите прояви и по-европейско мислене.

"Никому ненужен е закон, който се опитва да ни върне в едни времена, методите на които отричаме. Това е закон, обслужващ единствено и само сега управляващите и осигуряването на тяхното лично, моментно спокойствие", казват младежите.

#"Ранобудните студенти" #протест #правителство #Народно събрание #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници