Депутатите обсъждат трети ден Бюджет - 2014

Депутатите обсъждат трети ден Бюджет - 2014
В четвъртък дебатите ще продължат с гласуване на предложение на „Атака” за въвеждане на такса от 20% върху производителите на ток от вятърна и слънчева енергия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трети ден народните представители ще обсъждат Закона за държавния бюджет за 2014 г.

Два поредни дни депутатите не успяха да гласуват дори първия член на закона.

Парламентарното време премина в процедурни спорове, проблеми с кворума и отхвърляне на десетките предложения на опозицията, сред които определянето на 4,5 млн. лв. за изграждане на възстановителен център за деца с онкологични заболявания, предава „Фокус“.

В четвъртък дебатите ще продължат с гласуване на предложение на „Атака” за въвеждане на такса от 20% върху производителите на ток от вятърна и слънчева енергия.

Таксата ще бъде въведена чрез създаване на нов параграф в Преходните и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет, с което ще се направи и промяна в Закона за енергията от възобновяеми източници.

След приемането на параграфа, депутатите ще се върнат към гласуване на общата рамка на бюджета за следващата година, където ще бъдат заложени 150 млн. лв., очаквани от въвеждането на новата такса върху ВЕИ.

#правителство #бюджет #2014 г. #ВЕИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"