Модернизираме енергийния сектор с квоти от парникови газове

Модернизираме енергийния сектор с квоти от парникови газове
ЕК разрешава предоставянето на безплатни квоти за емисии на парникови газове на стойност 945 млн. евро за модернизиране на българския електроенергиен сектор. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

ЕК разрешава предоставянето на безплатни квоти за емисии на парникови газове на стойност 945 млн. евро за модернизиране на българския електроенергиен сектор.

Европейската комисия установи, че плановете на България за безплатно предоставяне на квоти за търговия с въглеродни емисии на стойност 945 млн. евро за модернизиране на електроенергийния сектор са в съответствие с правилата на ЕС за държавната помощ.

Комисията констатира, че средствата, предоставени по този начин, ще се използват за модернизиране на производствената инфраструктура, за разнообразяване на енергийния микс или за изграждане на нови инсталации.

Това ще допринесе за отварянето на енергийните пазари, за намаляване на емисиите на парникови газове и за повишаване на сигурността на доставките в съответствие с целите на ЕС, без неоснователно да се нарушава конкуренцията на вътрешния пазар.

#сектор #инсталации #конкуренция #сигурност #квоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »