Ограда по цялата граница с Турция – поне 54-55 млн. лв.

Ограда по цялата граница с Турция – поне 54-55 млн. лв.
„Срокът за изграждане ще е не по-малко от 18 месеца“, посочи вътрешният зам.-министър. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

„Минимум 54–55 млн. лв. ще струва изграждане на защитно съоръжение по протежение на държавната граница с Турция“, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов.

„Изграждането на защитно съоръжение като ограда по цялата граница с Турция има два аспекта. Към момента има решение на Министерския съвет за изграждане на подобно съоръжение с дължина 30 км в района на Елхово, което според разчетите ще струва приблизително 6 млн. лв.“, отбеляза Ангелов.

„Срокът за изграждане в най-добрия случай ще бъде не по-малко от два месеца. Ако направим една минимална калкулация колко би струвало изграждането на подобно съоръжение по цялата дължина на границата – 274 км, това прави приблизително минимум 54–55 млн. лв. Срокът за изграждане ще е не по-малко от 18 месеца“, посочи вътрешният зам.-министър.

„Това е, ако приемем, че условията по цялата граница са еднакви, а вие знаете, че става въпрос за Странджа планина, Резовска река, условия, които са изключително сложни и този разчет няма да бъде точен и стойността ще е много по-голяма“, каза още той.

„Подобни съоръжения има изградени по границата между САЩ и Мексико, както и между Израел и част от палестинските територии. Опитът показва, че тези стени не са решение на проблема. Тези стени или огради могат да бъдат разглеждани като един елемент от цялостен комплекс от мерки. Подобен всеобхватен подход беше вече демонстриран от правителството на 6 ноември с плана за действие“, обясни Пламен Ангелов.

#граница #Турция #България #ограда #Пламен Ангелов #бежанци #нелегални имигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници