САЩ обещават 50 000 долара за пострадалите от наводненията

A A+ A++ A

В деня на национален траур правителството на САЩ изказа своите съболезнования на семействата и близките на всички жертви на неотдавнашните наводнения в южна България.

В сряда посланикът на САЩ Джеймс Уорлик отправи искане към Американската агенция за международно развитие да бъде одобрено дарение от 50 000 долара за Българския червен кръст в помощ на пострадалите от наводненията.

„Надяваме се, че дарението ще бъде от полза за страдащите общности и особено за хората, останали без дом," казаха от Американското посолство в София.

Посланик Уорлик е писал лично на Президента и Министър-председателя, за да изрази своето съчувствие и да предложи американска помощ.

„Нещастието, сполетяло селищата в южна България, ни кара да изпитваме дълбоко състрадание. Позволете ми да изкажа своите съболезнования на семействата и близките на всички жертви и да предложа нашата помощ на многото хора, останали без дом в това трудно време," е заявил Уорлик.

Посолството на САЩ се допитва до Американската агенция за международно развитие за предлагането на допълнителна помощ при нужда и поддържа връзка с Европейския съюз, за да подпомогне пострадалите по всеки възможен начин, съобщават още от посолството на САЩ в София.

#САЩ #посолство на САЩ #посланик на САЩ #Джеймс Уорлик #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »