Украинска делегация заминава за преговори в Брюксел

Украинска делегация заминава за преговори в Брюксел
„Президентът на Украйна поиска ЕК да приеме делегация на страната, за да бъдат обсъдени някои аспекти от споразумението за асоцииране и зоната за свободна търговия“, съобщават от ЕK. Снимка: news.kievukraine.info
A A+ A++ A

Украинският президент Виктор Янукович и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу са договорили организирането на визита на украинска делегация в Брюксел за обсъждане на подробностите около евентуалното споразумение за асоцииране на страната с ЕС.

„Президентът на Украйна поиска ЕК да приеме делегация на страната, за да бъдат обсъдени някои аспекти от споразумението за асоцииране и зоната за свободна търговия“, съобщават от Еврокомисията.

Барозу е потвърдил готовността на ЕК да приеме делегацията на подходящо равнище, се посочва в съобщението.

„Председателят на Европейската комисия е подчертал, че ЕК е готова да обсъжда детайли, свързани с инициираните вече споразумения, но не е готова да започва каквито и да е нови преговори“, се казва в изявлението от Брюксел, предава „Фокус“.

Украинският министър на външните работи, Леонид Кожара, отбеляза, че на срещата ще бъдат обсъдени и цените на природния газ, финансовата помощ от международни организации и проблемът с намаляването на стокообмена между Украйна и Евросъюза.

#Украйна между ЕС и Русия #Виктор Янукович #Жозе Барозу #Европейска комисия #асоцииране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"