Бареков окупира украинското посолство, взема сградата на СДС

Бареков окупира украинското посолство, взема сградата на СДС
Бареков призова за категорична позиция и на всички формации за орязване на всички партийни субсидии. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Симпатизанти на лидера на „България без цензура“ Николай Бареков ще окупират украинското посолство и ще заявят подкрепа за украинския народ в 18.30 часа. Това съобщи самият Бареков.

Призоваваме Росен Плевнелиев, както върна бюджета лятото и накара БСП и ДПС да се връщат в парламента да го прегласуват, да върне и бюджета в този вид, в който ще бъде приет от партиите, с мотива да се орежат партийните субсидии до нула. Искаме да го видим доколко е мъжки политик, доколко е човек, на когото може да се разчита, и доколко не е популист, каквито са БСП, ДПС и ГЕРБ, заяви Николай Бареков при откриването на офиса на движение „България без цензура“ във Велико Търново.

Той призова за категорична позиция и на всички формации за орязване на всички партийни субсидии.

Див популизъм е да орежеш с 10% субсидиите, при положение че една от тези партии има 29 млн. лв. на влог в банката. Това, което ще направим, ако спечелим изборите, е тези пари, които имат ГЕРБ в банката, тези 29 милиона, ако не са ги изхарчили дотогава, да бъдат прибрани и ще ги използваме за социални програми“, обясни лидерът на „България без цензура“.

По думите му, ако Борисов и Цветанов решат да изхарчат тези 29 милиона лева, те ще отговарят пред прокуратурата и ще се стигне до съдебни дела.

Призовавам Реформаторския блок или да се разпадне, или да се включат към нас. Една голяма част от НДСВ вече е при нас, СДС почти цялото ще го приберем, а в партията на Кунева ще остане само Кунева“, обясни Бареков.

„Техните поддръжници са с нас в момента. Без Кунева и Трайчо Трайков – останалите са добре дошли при нас“, посочи той.

Бареков съобщи, че движението му ще поиска и сградата, в която се помещава централата на СДС.

„Ще проверим каква е законовата възможност да кандидатстваме за сградата на „Раковски“ 134. Аз мисля, че тази сграда на нас ни се полага. Аз съм член на БЗНС „Никола Петков“ от 90-а година, на СДС – от 96-а година. Тази сграда няма смисъл да стои там. Те нямат пари да издържат сградата, докато ние можем - с тези пари, които смятаме да събираме от дарения от нашите членове. Ако трябва да си поделяме разходите с тях“, посочи Бареков.

#Николай Бареков #Бареков #СДС #НДСВ #България без цензура #Велико Търново #Кунева #Цветанов #Борисов #украинско посолство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »