Станишев: Ще бъда безкомпромисен

Станишев: Ще бъда безкомпромисен
„Европа не можеш да излъжеш. Ако в първия за ГЕРБ Доклад се говореше за устрем, а във втория за политическа воля, то сега останаха предимно критики“, заяви Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще бъда безкомпромисен, когато демокрацията в България и правата на хората са под заплаха, заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

„Европа не можеш да излъжеш. Ако в първия за ГЕРБ Доклад се говореше за устрем, а във втория за политическа воля, то сега останаха предимно критики“, каза той по повод обвиненията на Бойко Борисов към него заради съдържанието на оповестения днес Доклад на ЕК, съобщиха от централата на БСП.

Станишев отбеляза, че за първи път в Доклада се обръща специално внимание на проблема с провеждането на свободни избори в България и купуването на гласове.

„Тази тема няма да я оставя, защото тя засяга основни права на гражданите и демокрацията в България“, подчерта Станишев, като добави, че реакцията на ЕК е напълно правилна.

Той изтъкна, че не става дума за вътрешен проблем и няма да допусне следващите избори да са също толкова безобразни.

„Както подкрепям правителството за членството на България в Шенген, така ще ги критикувам за слабостите. Ще бъда безкомпромисен, когато демокрацията в България и правата на хората са под заплаха“, категоричен е Станишев.

Лидерът на БСП напомни, че според „Трансперънси интернешънъл“ по отношение на корупцията България се е сринала на нивото от 90-те години.

Станишев добави още, че не той, а „Репортери без граници“ обявиха, че страната ни е паднала с 10 места по критерия „Свобода на медиите“.

Съветът на Станишев към управляващите е да си направят правилните изводи, иначе ги чака по-лош доклад следващия път, въпреки политическата им намеса в последния момент.

#Сергей Станишев #БСП #ПЕС #ГЕРБ #Шенген #България #доклад #ЕК #гласове #избори #Трансперънси интернешънъл #Репортери без граници #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"