Кога чалгата стана култура?

Кога чалгата стана култура?
A A+ A++ A

В четвъртък вечерта Националният дворец на културата събра цвета на поп-фолка у нас. Дълбоки деколтета, високи токчета и вид, който крещи „изкуствено“ е отдавна познат от десетилетия на верните фенове на жанра.

И макар почитателите им да са запознати с тяхната „еволюция“ и да знаят, че техният стил „расте, но не старее“, все пак основните отличителни черти се запазват във времето.

Да, вече рядко се пее за „Ах, банана“ и „Камъните падат“, но пък сладко-горчивия вкус на кръчма остава след всеки техен хит. Ориенталските ритми и удряща в лицето еротика са запазена марка на „пайнерките“, но дали мястото им е в „Двореца на културата“, и то не кой да е, а „Националният“?

Защото всеки знае, че който плаща, той поръчва музиката, но дали само като си плащаш ставаш културен или просто халтурата трябва да стои далеч от НДК? Всяка година този дебат продължава да буди противоречиви коментари.

Моралната линия обаче продължава да бъде прекрачвана и нищо чудно догодина поп-фолк ритми да се извият и в Народния театър...

#НДК #чалга #поп-фолк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »