До февруари ще има списък по програмата за растеж

До февруари ще има списък по програмата за растеж
През януари или февруари ще има готов списък с проекти, които могат да кандидатстват по програмата за растеж от 500 млн. лв., заяви министър Чобанов. Снимка: www.plovdiv-online.com
A A+ A++ A

„През януари или февруари ще има готов списък с проекти, които могат да кандидатстват по програмата за растеж от 500 млн. лв.“,  заяви финансовият министър Петър Чобанов, който изрази увереност, че до този срок общините ще имат готови проекти, предаде БГНЕС.

Окончателното одобрение за проектите ще бъде от Министерския съвет, но преди това ще преминават през ситото на междуведомствена комисия с участието на Националното сдружение на общините. Първият етап ще е на ниво областни управители.

Чобанов е категоричен, че проектите ще могат да се изпълняват в срок от една-две години и ако формулата се окаже успешна, подобен фонд ще има и следващата година.

Министърът отхвърли идеята националното съфинансиране по еврофондовете да е до 50%, защото това ще насочи целия свободен ресурс от бюджета към тези проекти и няма да позволи на страната ни да има национална инвестиционна програма.

#Петър Чобанов #растеж #Министерския съвет #фонд #министър #бюджет #програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"