Младенов: Докладът на ЕК да не се тълкува политически

Младенов: Докладът на ЕК да не се тълкува политически
През следващите месеци усилията ни ще бъдат насочени към постигане на убедителни резултати в изпълнение на препоръките по 6-те области на наблюдение, каза Николай Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Докладът на Европейската комисия за България е технически и не може да бъде тълкуван политически, смята министърът на външните работи Николай Младенов.

Европейската комисия публикува днес междинните доклади за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП).

„Това е технически доклад и върху него не могат да се правят политически тълкувания. Докладът просто ни помага да се ориентираме какво имаме още да направим“, коментира министърът, цитиран от БГНЕС.

Препоръките от доклада на ЕК от 20 юли 2011 г. продължават да бъдат отправна точка за нашите действия, посочи Младенов.

През следващите месеци усилията ни ще бъдат насочени към постигане на убедителни резултати в изпълнение на препоръките по 6-те области на наблюдение, каза още той.

Николай Младенов допълни, че „вместо да правим големи заключения, е по-добре да се съсредоточим върху конкретните въпроси. Нашата цел не е просто добрият доклад, а да имаме добре функционираща съдебна система и повече справедливост в обществото“.

#Николай Младенов #Европейската комисия #България #доклад #министър на външните работи #Румъния #Механизма за сътрудничество и проверка #МСП #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"