Чобанов: Освен “Южен поток”, през 2014 г. ще има и други проекти

Чобанов: Освен “Южен поток”, през 2014 г. ще има и други проекти
Освен “Южен поток”, през 2014 г. се очакват и други големи инвестиции, заяви министърът на финансите Петър Чобанов. Снимка: www.plovdiv-online.com
A A+ A++ A

“Освен “Южен поток”, през 2014 г. се очакват и други големи инвестиции”, съобщи министърът на финансите Петър Чобанов.

Той не уточни за кой сектор се отнасят международните капиталовложения, но посочи, че в обозримо бъдеще ще има по-голяма яснота.

Заради стартирането на “Южен Поток”, което се очаква да бъде през средата на 2014 г., икономическият министър заяви, че очаква по-голям ръст (2%) в бюджета от заложения от правителството 1,8%.

Петър Чобанов говори и за бъдещето на фонда за регионални инвестиции, който ще бъде с размер от 500 млн. лв. Очаква се фондът да стартира работа още януари, когато общините и областните управители ще представят своите варианти за проекти.

Чобанов коментира и идеята в следващия рамков период на ЕС 2014-2020 г. държавата да дава половината от парите, необходими за реализиране на европейските проекти. По думите му това ще намали възможността на страната да има своя инвестиционна програма, защото ако 50% от европроектите се финансират от държавния бюджет, то той няма да разполага с необходимия ресурс за национални инвестиционни планове и проекти.

#Петър Чобанов #Южен поток #бюджет #проекти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"