Фотоволтаиците срещу плановете на правителството за 20% такса

Фотоволтаиците срещу плановете на правителството за 20% такса
"Популизмът в икономиката води до икономическа катастрофа", се казва в позицията на фотоволтаичната асоциация. Снимка: www.plovdiv-online.com
A A+ A++ A

Българската фотоволтаична асоциация разкритикува остро намерението на правителството да наложи 20% такса върху оборота на фотоволтаичните компании.

Според асоциацията, популистките мерки за ликвидирането на най-големия частен инвестиционен сектор през последните години в българската икономика, в крайна сметка ще унищожат най-прозрачната част от българската енергетика.

"По всичко личи, че това е целта на предложената от ПГ "Атака" 20% такса върху оборота на производителите на електроенергия от слънце и вятър. Популизмът в икономиката води до икономическа катастрофа", се казва в позицията.

"С приемането на 20% такса върху оборота на слънчевите и вятърните производители, политиците връщат развитието на страната ни с един век назад и ни обричат да остане в клуба на бедните държави. Категорично ще протестираме и ще защитаваме правата си по всички законни способи на инвеститори в държава – член на Европейския съюз", казват от Българската фотоволтаична асоциация.

#Българска фотоволтаична асоциация #такса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"