Вълни отнесоха съоръжения от плажа на Созопол

Вълни отнесоха съоръжения от плажа на Созопол
Трудното в морските градове е, че има много вятър, който допълнително кара температурите да се усещат по-ниски от действителните. Снимка: Община Созопол, Архив
A A+ A++ A

Вълни са отнесли съоръжения от плажната ивица на централния созополски плаж, заяви заместник-кметът на община Созопол Петя Чепевова.

За това е съобщил концесионерът на плажа. Става въпрос вероятно за временните търговски обекти. За същите поражения е съобщил и концесионерът на „Каваци“, предаде агенция „Фокус“.

По думите на Чепевова много по-сериозни са били вълните преди години, когато е била отнесена част от стената на харманския плаж.

Трудното в морските градове е, че има много вятър, който допълнително кара температурите да се усещат по-ниски от действителните.

„Тъй като към общините вече няма структура „Гражданска защита“, концесионерите трябва да отнесат състоянието на техните обекти към „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас, за да бъде оценена щетата и оттам вече да получат компенсация от страна на държавата“, каза още тя.

Заместник-кметът на община Созопол призова гражданите да излизат от домовете си само при необходимост.

#Созопол #плаж #заместник-кмет #Каваци #концесионер #вятър #Гражданска защита #Пожарна безопасност и защита на населението #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"