Забраняват протестите на посещение на Ердоган

Забраняват протестите на посещение на Ердоган
През седмицата протестиращите масово недоволстваха пред сградата на областното ръководство на управляващата „Партия на справедливостта и развитието“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Валийството в турската провинция Мугла е забранило провеждането на протести в околиите Мугла, Милас и Фетие заради посещение на премиера Реджеп Ердоган на 30 ноември и 1 декември

В продължение на 75 дни миньори и енергетици протестират масово в югозападната турска провинция заради плановете за приватизация на три ТЕЦ-а – „Ятаган”, „Йеникьой” и „Кемеркьой”, предава „Фокус“.

През седмицата протестиращите масово недоволстваха пред сградата на областното ръководство на управляващата „Партия на справедливостта и развитието“ и пред околийската управа в Милас.

При сблъсъци с полицията 24 работници са били ранени.

В тази връзка, валийството забрани митинги и демонстрации на територията на цялата провинция от 29 ноември до 2 декември, с оглед „недопускане на провокации и противозаконни действия по време на посещението на министър-председателя.”, посочва още информационна агенция ДЖИХАН.

#Реджеп Ердоган #Турция #протести #работници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници