МВР: Извънредните разходи на МВР за протестите са 1 834 243 лв.

МВР: Извънредните разходи на МВР за протестите са 1 834 243 лв.
Общият размер на извънредните разходи на МВР по охрана на гражданските протести в София в периода 14 юни – 27 ноември 2013 г. е 1 834 243 лв., съобщи министър Йовчев. pressadaily.bg
A A+ A++ A

„Общият размер на извънредните разходи на МВР по охрана на гражданските протести в София в периода 14 юни – 27 ноември 2013 г. е 1 834 243 лв.“, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде агенция „Фокус“.

Йовчев заяви, че в изпълнение на изискванията на инструкция на МВР всеки ден от 14 юни 2013 г. в СДВР се утвърждава план. Броят на ангажираните служители се променя в зависимост от обстановката.

„Сложната обстановка обосновава необходимостта от командироване за охрана на протестите в София на служители от различни области на МВР – тяхната численост е между 20 и 500 служители в различните дни“, уточни министърът. Стана ясно, че около 2 млн. лв. са изхарчени, за да се опази властта.

7 хил. български полицаи се използват за жив щит срещу мирно протестиращите български граждани. Стана ясно също, че няма униформени полицаи, които да работят по областните дирекции на МВР в страната.

#Цветлин Йовчев #МВР #СДВР #полицаи #обстановка #власт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"