Камерън отхвърли критиките на европейски представители

Камерън отхвърли критиките на европейски представители
Британският премиер Дейвид Камерън отхвърли в четвъртък вечерта като „напълно неуместни“ критиките на „европейски представители“. Снимка: nakratko.bg
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън, който иска затягане на социалната политика към някои имигранти от Европа, включително българи, отхвърли в четвъртък вечерта като „напълно неуместни“ критиките на „европейски представители, които не са избрани от народа“, предаде БГНЕС.

Говорител на Камерън заяви, че думите на Ласло Андор, еврокомисар по заетостта, са „неуместни за човек, който получава заплатата си от британските и европейските данъкоплатци“.

Ласло Андор заяви, че „едностранната реторика“ на Дейвид Камерън може да й спечели репутацията на „лоша страна“ в ЕС, в отговор на предложенията на британския премиер преди отпътуването му за Литва.

Дейвид Камерън поиска в сряда затягане на правилата за отпускане на социални помощи на европейските имигранти малко преди пълното отваряне на трудовия пазар за румънците и българите, предизвиквайки критиките на Брюксел.

#Ласло Андор #Брюксел #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници