Московски: Пари за БДЖ няма да дадем!

Московски: Пари за БДЖ няма да дадем!
„Работниците е трябвало да стачкуват, когато дълговете са станали 800 млн. лева“, категоричен е Московски.Снимка: dariknews
A A+ A++ A

Няма да има увеличаване на приходите в БДЖ, трябва да съкращаваме разходите, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски.

Това изказване Московски направи пред БНР по повод съобщението на синдикатите в неделя, че организират национална стачка на железниците.

„Работниците е трябвало да стачкуват, когато дълговете са станали 800 млн. лева. Как е бил добър мениджмънтът при този дълг?“, попита той.

Московски добави, че съкращаването на работниците ще бъде във връзка с дейности и линии.

„На всички трябва да е ясно – пари на БДЖ в това състояние няма кой да даде. Ако искат, нека стачкуват и да се ликвидират железниците. В краткосрочен план трябва да се минимизират разходите и оттам нататък да се търсят пътища за подобряване на работата, категоричен е министърът.

Синдикатите обмислят стачка от петък, след като на пресконференция ръководството на БДЖ обяви, че според новия реформен план предстоят масови съкращения на над 2000 служители на дружеството150 влака ще бъдат спрени от движение и цената на билетите ще поскъпне с 15.0%.

По-късно днес ще бъде обявено от коя дата започват стачните действия и колко дълго ще продължат.

#Ивайло Московски #Министър на транспорта #разходи #приходи #БДЖ #синдикати #стачка #стачни действия #влакове #железници #масови съкращения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »