98 населени места в Югоизточна България без ток

98 населени места в Югоизточна България без ток
A A+ A++ A

98 населени места в Югоизточна България още са без електричество в резултат на повреди, предизвикани от лошата метеорологична обстановка в страната.

Голяма част от авариите в електропреносната мрежа в Югоизточна България са отстранени, но въпреки това 98 населени места продължават да са с нарушено електрозахранване, предаде КРОСС.

Сериозните повреди в електрозахранването, настъпили вчера в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен и Смолян, са в основната си част отстранени и схемата е нормализирана, като дейностите за пълното отстраняване на авариите в труднодостъпните населени места се финализират.

В област Смолян броят на селата, които са без електричество, е сведен до шест от първоначално 39 предишния ден.

Подобрява се и ситуацията в област Хасково, където работата на екипите на дружеството, което снабдява с ток региона, протече в условията на кризисна ситуация. В момента в област Хасково остават общо 21 малки селища без електрозахранване, предимно в района на Свиленград, като самият град няма сериозни проблеми със захранването.

Продължава работата и за пълното нормализиране на електроснабдяването в тежко засегнатите от наводнения населени места - гр. Харманли, с. Бисер и част от гр. Свиленград, където възстановителните действия протичат съгласувано с Областния кризисен щаб.

В област Сливен повредите засягат към момента местността Карандила. В област Пловдив захранването за селата Бойково, Дедово и Езерово, които вчера към 18:00 ч. бяха без захранване, е възтановено.

В област Пазарджик, Кърджали и Стара Загора ситуацията също е нормална като евентуални нови локални аварии се отстраняват своевременно.

Днес нови аварии с електроснабдяването са възникнали в областите Ямбол и Бургас, като в големите населени места електрозахранването е нормално.

Обилният снеговалеж в посочените райони, съпроводен от бурен вятър, са довели до силно обледяване на електропроводите, а на много места и до тяхното скъсване.
Сътрудниците на дружеството извършват и физически обход по дължината на електропроводите, където това е възможно.

В област Ямбол от днес сутринта без електричество са 24 селища вследствие на паднали стълбове и електропроводи. Работата е изключително затруднена от силния вятър на много места.

От днес е усложнена и обстановката в област Бургас, където също от днес сутринта 41 селища, предимно в труднодостъпни райони, цялостно или частично са с нарушено електроснабдяване поради скъсани или обледени електропроводи.

Над 100 сътрудници на EVN България продължават работа на място за възстановяване на електроподаването за всички населени места при тежки условия и минусови температури.

#Югоизточна България #ток #електричество #повреди #EVN #електроснабдяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"