„Ранобудните“ със скандално видео с пияни преподаватели

„Ранобудните“ със скандално видео с пияни преподаватели
Студенти и преподаватели от СУ на празника на университета. Снимка: Julian Lyubomirov Sobadjiev, Фейсбук
A A+ A++ A

„Ранобудните студенти“ заснеха пияни преподаватели в сградата на Софийския университет. Те пуснаха видеото „Морал на градус - Drink and Teach“ в социалната мрежа Фейсбук и го изпратиха до телевизиите.

От кадрите личи как по коридорите те подкрепят свои преподаватели, които се клатушкат от алкохолно опиянение, да напуснат сградата на вуза. В компанията е и известният професор Драгомир Драганов, който се вижда и на кадрите. Преди време професорът бе засечен от КАТ да шофира на градус колата си.

В дълго изявление на студентите те обвиняват Драганов и негов колега, че са нарушили окупацията на Софийския университет. Това се случило на 26 ноември вечерта. Преподавателите се наливали с алкохол в Алма Матер.

„Заявяваме, че участниците в среднощното „матине“ не са лицето на Университета. Ние се гордеем, че сме част от академичната общност не заради тях, а заради онези преподаватели, от които научаваме как да работим успешно, но и как да живеем достойно. Искаме ясно да разграничим едните от другите, защото нямаме за цел да уронваме престижа на нашата Алма Матер“, пишат студентите в профила си във Фейсбук.

Ректорът на учебното заведение проф. Иван Илчев е отказал рано тази сутрин коментар с мотив, че е неприлично рано.

#ранобудните студенти #преподаватели #Алма матер #Иван Илчев #Драгомир Драганов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници