ЕК: България отбелязва напредък със спецсъда

ЕК: България отбелязва напредък със спецсъда
A A+ A++ A

Европейската комисия призна, че работата на спецсъда е крачка напред за България в борбата срещу организираната престъпност.

Новият специализиран съд за организираната престъпност е започнал да работи, Комисията за конфискация на имуществото, придобито по незаконен начин, е показала значителни резултати, а новата комисия за установяване и санкциониране на конфликтите на интереси е взела първите си решения, се казва в междинния доклад на Европейската комисия за напредъка на България и Румъния по Механизма за сътрудничество и оценка.

Освен това България е предприела мерки за подобряване на съдебните практики, организацията на прокуратурата и сътрудничеството между различните органи.

В доклада се посочват още областите, в които се очаква допълнителен напредък в идните месеци. Сред тях са приемането на законодателство за конфискация на имущество, придобито по незаконен начин, предприемането на по-обхватен подход за реформирането на съдебните и следствените практики, засилване на ролята на Висшия съдебен съвет за реформирането на съдебната система и постигането на убедителни резултати в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Очаквайте подробности.

#Европейска комисия #ЕК #междинен доклад #доклад #България #специализиран съд #спецсъд #организирана престъпност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"