Има задържани за банковия обир в Кърджали

Има задържани за банковия обир в Кърджали
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Кърджали има задържани за въоръжения обир на местния клон на Уникредит Булбанк от тази сутрин.

Окръжният прокурор Светлозар Лазаров заяви в късния следобед днес, че се проверяват различни версии, в това число и тази за изтекла вътрешна информация за очакваната пратка солидна сума в евро. Бандитите са успели да отмъкнат около 30 000 лева и 1000 евро - сума, която и според ръководството на банката не е значителна, съобщава БГНЕС.

Двама са били въоръжените с пистолети, с маски на лицата и ръкавици, които влетели в банковия салон и се устремили право към касата минути след 9 часа сутринта. Иззети са записите от вътрешните и външните охранителни камери, както и един стол с оставена следа от обувка върху него. Банковият охранител е пенсиониран полицай, но той не е въоръжен и на практика изпълнява функциите на портиер.

„Мога да кажа, че имаме евентуални съмнения за извършителите на деянието и някаква ориентация по отношение на конкретни лица, но с оглед работата по разследването не мога да информирам в детайли. Задържани по смисъла на процесуалния кодекс няма, няма хора с постановена мярка за неотклонение, но има задържани лица“, заяви Лазаров.

#обир #Уникредит Булбанк #Кърджали #банка #Светлозар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници