Над 52 хил. домакинства в България използват природен газ

Над 52 хил. домакинства в България използват природен газ
Над 52 хил. са домакинствата в България, които използват природен газ. Снимка: www.bourgas.org
A A+ A++ A

Над 52 хил. са домакинствата в България, които използват природен газ. Така те могат да отопляват не само една или две стаи, а цялото жилище независимо от температурите навън, при това на приемливи цени, обясниха експертите на „Овергаз“, предаде 3e-news.net.

Месечната сметка на тричленно домакинство, което отоплява апартамент от 65 квадратни метра на природен газ, е около 110 лв. през зимния период. Ако същото семейство използва за своите битови нужди електрическа енергия, то ще плати към 165 лв.

Така домакинството спестява 55 лв. от месечната си сметка, като в тях е включена и топлата вода. За миналия отоплителен сезон битовите потребители на „Овергаз“ са спестили общо 12,4 млн. лв. благодарение на цената на синьото гориво, която е почти два пъти по-ниска от тази на електричеството.

Газоразпределителната мрежа на „Овергаз“ в страната е дълга над 2100 километра и дава възможност на още 234 хиляди български домакинства да се възползват от предимствата на екологичния и икономически изгоден природен газ, обясниха от компанията.

#природен газ #Овергаз #домакинства #сметка #семейство #компания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници