ФИФА ще разследва контролата ЮАР–България

ФИФА ще разследва контролата ЮАР–България
A A+ A++ A

Световната футболна централа ФИФА започва разследване на контролната среща Южна Африка–България по подозрение, че двубоят е бил манипулиран.

ФИФА започва разследване на подозренията, че контролите на отбора на Южна Африка преди световното първенство през 2010 година са били манипулирани, предаде bTV.

Сред съмнителните мачове е и проверката срещу България, завършила 1:1. Представители на ФИФА ще пътуват до Йоханесбург, за да се запознаят на място с информациите, които са основна тема на медиите в Южна Африка в последните 48 часа.

Футболната федерация на Южна Африка обяви, че ще окаже пълно съдействие на ФИФА в разследването. Лично шефът на сигурността на ФИФА Крис Ийтън, който оглавява комисията за борба с уредените мачове, ще посети Южна Африка в началото на март.

По информации в медиите възможните уредени мачове са контролите на ЮАР срещу Колумбия (2:1) Гватемала (5:0). Мачовете се играха през месец май, седмици преди началото на Мондиал 2010. Още два мача на Южна Африка са съмнителни, като единият е срещу България (1:1), а другият срещу Тайланд.

#ФИФА #Йоханесбург #Южна Африка #ЮАР #България #контролна среща #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »