12 000 души в 40 населени места в Североизточна България без ток

12 000 души в 40 населени места в Североизточна България без ток
Причината за авариите е лошото време. Снимка: www.unitedbulgaria.com
A A+ A++ A

Над 12 000 души в 40 населени места в Североизточна България са без ток, съобщиха от централата на „ЕНЕРГО-ПРО“ във Варна, предаде БНР.

Причината за авариите е лошото време. Силният вятър е скъсал проводници, по места има и начупени изолатори. Засегнатите селища са в областите Русе - 16, Габрово и Велико Търново – по 9, и в Разград - шест селища.

Силният вятър от над 60 км в час и падналите дървета са прекъснали електрическото захранване в 4 селища на русенската община тази нощ. На тези места работят аварийни екипи за отстраняване на проблемите. Кметът на гр. Мартен Димо Тоньов съобщи, че заради липсата на ток в основното училище няма отопление и днес са отменени учебните занятия. Децата от детската градина също са върнати по домовете им. По тази причина няма учебни занятия и в село Николово. Затворени са все още второстепенните пътища между Мартен и Николово, както и към село Червена вода. Машини се опитват да освободят пътя Русе-Разград, където два ТИР-а са ограничили движението на превозните средства.

В Габровска област отново заваля сняг и започна да натрупва, покривката на места достига повече от 20 см. Мокрият сняг, който падна вчера, и ниските нощни температури са обледенили проводниците и така са предизвикали аварии по електроснабдителната мрежа. Проблеми със захранването има в два квартала и 7 села в габровската община.

#Североизточна България #Мартен #Русе #Габрово #Велико Търново #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »