Борисов: „Приказките“ на българите в Брюксел са отразени в доклада

Борисов: „Приказките“ на българите в Брюксел са отразени в доклада
„Най-тежките обвинения срещу България и за съжаление, бих казал, в доклада са намерили място, а той е технически доклад – това, което съм чул от българи да го говорят“, каза Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всичко, което говорят за страната си българските представители в Брюксел, ще бъде отразено в доклада на Европейската комисия, категоричен е премиерът Бойко Борисов, визирайки негативния начин, по който членове на опозицията представят България пред европейските й партньори.

„Приказките, които българи изговарят за държавата си в Брюксел и в Страсбург, всичко това се отразява в доклада“, каза премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет по повод очакваните междинни доклади по Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния, предаде агенция „Фокус“.

„Най-тежките обвинения срещу България и за съжаление, бих казал, в доклада са намерили място, а той е технически доклад – това, което съм чул от българи да го говорят. Нашата вина е ясна, на предишните е ясна. Надявам се до юли да се обединим като нация и да направим така, че да имаме добър доклад“, каза Бойко Борисов.

„Когато от сутрин до вечер ходят там да оправдават своите неуспехи със загубата на изборите, то нищо добро не ни очаква. След като българите в лицето на Станишев и много такива тичат из Брюксел и го говорят това, извадете си социологическите агенции какви резултати са давали на изборите, включително и червените социологически агенции. Резултатите са точно такива, каквито даваха години наред“, посочи премиерът.

„Това им е любимото нещо – да се говори лошо за България“, подчерта Борисов.

„Те нямат държавна политика – че България е на всички нас, те считат, че това уязвява нас. Този мониторингов доклад го има пет години. Мисля, че ясно и точно критикувах и вътрешния министър за нападките върху съдебната система, самата съдебна система за бавене на някои от делата“, обясни той.

Премиерът повтори, че в „Ада на казана на българите няма дявол, който да пази, защото никой не може да изплува от него“.

„Аз като българин, която и система да критикуват в България, ме боли за нея. ВСС е избран от предишното правителство, еднакво ми е тежко и неприятно, колкото и ако е избран от нас през квотите, които има парламентът“, заяви министър-председателят.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер на България #междинен доклад на ЕК #Европейската комисия #доклад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"