Лидерът на КТ "Подкрепа": Митрополит Николай заплашвал Дядо Кирил

Лидерът на КТ "Подкрепа": Митрополит Николай заплашвал Дядо Кирил
Пенчев сподели, че не е усетил Митрополит Кирил, да е бил истински притеснен от това. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Три седмици преди трагичната смърт на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил аз вечерях с него в София. Темата, която обсъждахме, е синдикалната организация сред свещениците в епархията. На тази среща, дядо Кирил ми се оплака, че е получавал смъртни заплахи от Пловдивския митрополит Николай“, заяви лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев.

Той посочи, че във вторник, заедно със съветника си по религиозни въпроси са посетили Пето Районно полицейско управление във Варна, където Тренчев е бил разпитан от следовател за смъртта на д-р Кирил.

„Митрополит Кирил ми се оплака, че е бил заплашван и е получил предупреждения от негови приятели от службите за сигурност, че животът му е застрашен. Аз писах на главния прокурор по този повод, още на следващия ден и Сотир Цацаров е разпоредил съответното следствие. Дали дядо Кирил се е удавил или не, аз не мога да кажа, защото не съм правил аутопсията. Ако я бях направил аз гарантирам, че ще научим от какво е била предизвикана смъртта”, коментира лидерът на КТ „Подкрепа“.

Той посочи, че може би всичко се дължи на емоция от страна на заплашващия.

„Знаете, че българите често заплашват с думите ще те убия, ще те заколя, това е въпрос на манталитет и българите не влагат нищо в това”, каза още Тренчев.

Той сподели, че не е усетил Митрополит Кирил, да е бил истински притеснен от това.

„По мое дълбоко убеждение Българската църква все още се крепи на средното духовенство. Това е и причината и ние да развиваме активна синдикална дейност сред свещениците”, добави Константин Тренчев.

#митрополит Кирил #митрополит Николай #Константин Тренчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници