"Челси" пак загуби от "Базел"

"Челси" пак загуби от "Базел"
Иван Иванов бе титуляр за Базел срещу Челси. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Базел" победи за пореден път "Челси" в Шампионската лига и запази шансове за класиране на осминафиналите. След шокиращия успех с 2:1 в Лондон на старта на турнира, швейцарският шампион надигра фаворита в група Е с 1:0 и на стадион "Санкт Якоб".

Европейският вицешампион "Борусия" (Дортмунд) спечели жизненоважна домакинска победа с 3:1 над "Наполи" и направи голяма крачка към осминафиналите на Шампионската лига. Успехът постави германският отбор в отлична позиция за класиране в следващата фаза. Съставът на Юрген Клоп събра девет точки и се нуждае от победа при гостуването на "Марсилия" в последния кръг, за да си гарантира място в осминафиналите.

В другата среща "Арсенал" спечели безпроблемна победа с 2:0 срещу "Марсилия". Отборът на Арсен Венгер имаше пълно превъзходство срещу французите и пропусна да запише по-убедителен успех на "Емиратс". Джак Уилшър отбеляза двете попадения за лондончани.

След поредицата разочарования, които донесоха на своите привърженици през последните месеци, футболистите на "Милан" най-после успяха да покажат добра игра и да постигнат убедителна победа.

"Росонерите" спечелиха убедителна победа с 3:0 при гостуването на "Селтик" и направиха важна крачка към следващата фаза на Шампионската лига. Кака, Кристиан Сапата и Марио Балотели отбелязаха трите попадения, които доближиха италианският отбор само на точка от осминафиналите.

В другия мач от групата "Аякс" постигна впечатляващ успех с 2:1 при домакинството на "Барселона". Холандците вкараха двата си гола преди почивката чрез Тулани Сереро и Дани Хойсен, като демонстрираха много хубав и бърз футбол и надиграха един от големите фаворити за трофея.

В началото на втората част обаче домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Йоел Фелтман получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Неймар в своето наказателно поле.

Шави реализира отсъдената дузпа, но до края на срещата "Барселона" напълно разочарова с представянето си и почти не създаде сериозни опасности пред вратата на домакините, които се отбраняваха много организирано.

Всички резултати от 26 ноември:

Група Е:
"Базел" - "Челси" 1:0
"Стяуа" - "Шалке" 0:0

Група F:
"Арсенал" - "Марсилия" 2:0
"Борусия" - "Наполи" 3:1

Група G:
"Зенит" - "Атлетико" 1:1
"Порто" - "Аустрия" 1:1

Група Н:
"Аякс" - "Барселона" 2:1
"Селтик" - "Милан" 0:3

#Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници