Азаров: Украйна няма да промени курса към европейска интеграция

Азаров: Украйна няма да промени курса към европейска интеграция
Азаров добави, че Киев все още иска да постигне историческата договорка с ЕС за по-близки отношения. Снимка: atlanticsentinel.com
A A+ A++ A

„Няма никакво разделение в обществото ни, защото няма да променим курса си в полза на европейската интеграция“, заяви украинският министър-председател Микола Азаров.

Азаров заяви, че работата по споразумението за асоцииране на страната му с Евросъюза продължава.

Той добави, че Киев все още иска да постигне историческата договорка с ЕС за по-близки отношения, въпреки прекратяването на преговорите по споразумението миналия месец.

„Заявявам с пълен авторитет, че преговорният процес по споразумението за асоцииране продължава и работата по придвижването на страната ни по-близо до европейските стандарти не спира нито ден“, заяви премиерът на заседание на правителството, предава БГНЕС.

Представители на ЕС се надяваха споразумението за асоцииране с Украйна да бъде подписано на двудневната среща на върха, която започва в четвъртък във Вилнюс, но украинското правителство прекрати преговорите поради опасения, че подписването му ще навреди на търговските и икономическите отношения с Русия.

Азаров направи изявлението на заседание на правителството в момент, когато стотици са се събрали за четвърти ден пред сградата на правителството, с искания за подписване на споразумението във Вилнюс.

#Украйна между ЕС и Русия #Микола Азаров #асоцииране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"