Споразумението между Украйна и ЕС - голяма заплаха за руската икономика

Споразумението между Украйна и ЕС - голяма заплаха за руската икономика
„Украйна трябва сама да определи дали да се сближи с Европейския съюз или с Русия“, добави Путин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Споразумение за свободна търговия между Киев и Евросъюза би представлявало голяма заплаха за руската икономика“, заяви руският държавен глава Владимир Путин.

Руският президент добави, че ако Украйна бе подписала споразумението за свободна търговия с ЕС, това би означавало, че европейските стоки ще стигат до руския пазар практически без мита заради съществуващото споразумение за свободна търговия между Русия и Украйна.

"Изборът с кой да подпише споразумение за свободна търговия е суверенен избор на тази страна и ние ще уважим решението, каквото и да е то. Трябва да деполитизираме този въпрос", изтъкна Путин.

„Украйна трябва сама да определи дали да се сближи с Европейския съюз или с Русия“, добави Путин, предава „Фокус.

Той отбеляза, че руското земеделие, автомобилна и космическа индустрия е възможно да бъдат засегнати, ако се стигне дотам европейски стоки да преминават без мита през Украйна.

"Не сме готови да отворим вратите си за европейските стоки. Не искаме скок на безработицата", каза още руският президент.

Същевременно, руският президент призова лидерите от Евросъюза да се въздържат от своите „остри думи” за ситуацията с Украйна.

#Украйна между ЕС и Русия #Владимир Путин #Европейски съюз #споразумение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »