"Пампорово" АД съди държавата

"Пампорово" АД съди държавата
"Това, че се развиваме, на някои хора не се харесва, но и без да пуснем този лифт, през тази година отново ще бъдем номер 1 , защото Пампорово очаква един от най-силните сезони за последните 10 години", каза още Беляков. Снимка: www.panoramio.com
A A+ A++ A

„Казусът с лифта „Двата моста“ в Пампорово е абсолютна манипулация“, заяви изпълнителният директор на „Пампорово“ АД, Мариян Беляков и добави, че от дружеството ще заведат дело срещу държавата и Министерство на земеделието и храните за уронване на престижа и пропуснати ползи.

Беляков посочи, че от Дирекцията за национален строителен контрол са издали заповеди за спиране и премахване на лифта, срещу които „Пампорово" АД са внесли възражение, предава БГНЕС.

"Няма никакви нарушения при подменения лифт в Пампорово, жалко е, че държавата пречи на бизнеса. Тази подигравка с курорта в един момент ще се превърне в нещо хубаво за нас, защото съм сигурен, че ще излезем победители", коментира изпълнителният директор на „Пампорово“ АД.

"Това, че се развиваме, на някои хора не се харесва, но и без да пуснем този лифт, през тази година отново ще бъдем номер 1 , защото Пампорово очаква един от най-силните сезони за последните 10 години", каза още Беляков.

Той обясни, че въпросният стар влек през последните две години на практика не е работил, а преди години там е имало и смъртен случай.

"Този влек е изключително важен за курорта, защото там има две черни писти, които също дълго време не можеха да се ползват. На практика взехме решение да реконструираме стария влек в четириседалков лифт. Това се изискваше и от самия надзор на въжените линии, който даде предписание", коментира Мариян Беляков.

"Да не говорим, че кандидатстваме за домакинство на финали на Европейска купа 2015-16г. и това е една от пистите, на която ще се провеждат състезанията", добави той.

Изпълнителният директор на дружеството посочи, че съществуващото трасе има всички разрешителни и всички писания за незаконна сеч са пълни лъжи.

#"Пампорово" АД #Мариян Беляков #лифт #Пампорово #Министерството на земеделието и храните #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"