Преподаватели на седящ „конституционен“ протест пред НС

Преподаватели на седящ „конституционен“ протест пред НС
Снимка: bTV
A A+ A++ A

Около 40 преподаватели от различни университети се включиха в мълчалив протест срещу прекомерното полицейско присъствие около Народното събрание и на територията на Софийския университет.

„Конституционната стачка“ беше идея на преподавателя по литература в СУ проф. Александър Кьосев, който призова във Фейсбук към акцията да се присъединят „колеги от БАН и други учебни заведения“, съобщи bTV.

„Всичко трае максимум 5 минути, те не казват абсолютно нищо, защото всичко е ясно: внушението е, че това е протест срещу правителството, но и срещу всички онези институции, които нарушават базови права и самата конституция“, се казва в призива на проф. Кьосев.

„Смятам, че трябва да отидем и пред Конституционния съд, Прокуратурата и МВР. Така ще покажем, че провоохранителните и правоприлагащите институции трябва да спазват Конституцията, а не да бъдат под контрола на едно нелегитимно правителство и една нелегална и противоестествена червено-кафява коалиция“, се казва още в призива на проф. Александър Кьосев.

Днес Софийският университет чества патронния си празник. За официалните събития Аула Магна беше освободена от окупиралите я студенти.

#Софийският университет #преподаватели #Народно събрание #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници