Уорлик: Борисов да спре да се оплаква от предишното правителство

Уорлик: Борисов да спре да се оплаква от предишното правителство
Резултатите от изборите дадоха един нов мандат на правителството и то трябва да започне да решава проблемите в страната, смята американският посланик Джеймс Уорлик. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изборите дадоха един нов мандат на премиера Борисов и той вече не може да се извинява с предишното правителство, заяви американският посланик в България Джеймс Уорлик.

„Правителството вече не може да се извинява с наследеното от предишното управление“, заяви той в интервю по БНТ.

Резултатите от изборите дадоха един нов мандат на правителството и то трябва да започне да решава проблемите в страната, смята той.

„В същото време много хора са гласували срещу това управление и управляващите трябва да вземат здраво юздите, защото всички искат да видят прогрес в страната“, добави Уорлик.

По думите му обаче действията на опозицията също трябва да бъдат конструктивни.

„Социалистическата партия демонстрира, че има доста поддръжници и затова тя трябва да работи за прогреса и за реформи в различни области“, коментира посланикът.

„На всички в страната е омръзнало да се говори все за едни и същи нерешени с години проблеми“, каза още той.

Уорлик поздрави новоизбраната президентска двойка, както и новите кметове и общински съветници.

Той обаче не пропусна да отправи поздрави и към кандидата на БСП Ивайло Калфин и независимата Меглена Кунева, които по думите му „водеха силни и основававащи се на принципи кампании“.

„Това са добри хора, аз високо ги уважавам“, заяви Уорлик.

Примери за нередности по време на избори има навсякъде по света, включително и в САЩ, призна посланикът.

Той обаче подчерта, че въпросът не е дали това се случва, а как биват разследвани и наказвани хората, които стоят зад тези нередности.

Всеки един гражданин също носи отговорността да гарантира, че изборите са представителни за волята на хората, добави той.

#избори #управление #Меглена Кунева #Ивайло Калфин #Борисов #избори 2011 #правителство #премиер #Бойко Борисов #САЩ #България #американски посланик в България #Джеймс Уорлик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"