България вдига 3-метрова телена ограда по турската граница

България вдига 3-метрова телена ограда по турската граница
Според Найденов оградата ще постигне две цели – да възпрепятства преминаването на нелегални имигранти и да ги пренасочи към контролните пунктове. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Очаквам тази седмица да е готов проектът за преграждението. Става дума за телено заграждение с височина 3 метра по дължина 33 км от българо-турската граница“, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов.

Според Найденов оградата ще постигне две цели – да възпрепятства преминаването на нелегални имигранти и да ги пренасочи към контролните пунктове.

Във връзка с твърденията, че 258 млн. лв. са били похарчени за бежанците, военният министър поясни, че най-вероятно грешката е негова, че не е уточнил.

„Това е общата стойност на програмата за пълна интеграция на хората, които ще получат статут на бежанци. Това не са изхарчени пари. Ние трябва да очертаем посоката, в която да търсим солидарност в рамките на ЕС, и съответно очакваме средства от фондовете. 8 млн. лв. са вече разходите, които сме направили до момента, включително и извършване на загражденията“, отбеляза Найденов.

#Ангел Найденов #граница #бежанци #ограда #Турция #нелегални имигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници