Орешарски участва в правителствен форум в Букурещ

Орешарски участва в правителствен форум в Букурещ
Министър-председателят Пламен Орешарски ще участва във втората среща на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Министър-председателят Пламен Орешарски ще участва във втората среща на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай, съобщиха от правителствената информационна служба. Форумът се провежда в понеделник и вторник, в Букурещ.

Първата среща в този формат се състоя през април миналата година във Варшава. На нея китайската страна обяви мерки за развитие на сътрудничеството със страните от Централна и Източна Европа, между които отпускането на специална кредитна линия в размер на 10 млрд. американски долара за осъществяване на съвместни проекти в областта на инфраструктурата, високите и екологично чистите технологии, създаване на инвестиционен фонд, насърчаване на китайските предприятия да създават икономически и технологични зони.

При посещението си в Румъния премиерът Орешарски ще бъде придружаван от министрите на земеделието и храните Димитър Герков и на регионалното развитие Десислава Терзиева. В делегацията са и заместник-министрите на икономиката и енергетиката Анна Янева и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев.

#Пламен Орешарски #Европа #Димитър Греков #Десислава Терзиева #Анна Янева #Антон Гинев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници