Русия, Китай и Великобритания подслушвали Меркел

Русия, Китай и Великобритания подслушвали Меркел
От медията посочват, че чуждестранни спецслужби са се опитали миналата година да вербуват повече от сто германски политици, функционери, военни и учени. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Телефонът на германския канцлер Ангела Меркел е бил подслущван от Русия, Китай, Северна Корея и Великобритания, съобщава немското изданието „Фокус“.

Германските специални служби са стигнали до този извод след направена проверка, а обект на подслушването е бил един от мобилните телефони на Меркел, който не бил снабден със средства за криптографска защита, предава БГНЕС.

Според немските екперти, незащитеният телефон на Меркел е бил под контрола не само на Агенцията за национална сигурност на САЩ.

Разговорите на Меркел са слушали и руските, китайските, севернокорейските и британските агенти, пише "Фокус".

Изданието не посочва технически детайли как точно е било извършвано подслушването.

„Фокус“ цитира мнението на високопоставен служител от германските спецслужби, според когото разположеният в центъра на Берлин правителствен комплекс с обширни незастроени пространства идеално подхождал за прехващането на сигнала.

От медията посочват, че чуждестранни спецслужби са се опитали миналата година да вербуват повече от сто германски политици, функционери, военни и учени.

#Ангела Меркел #САЩ #Китай #Русия #Великобритания #Северна Корея #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"