България изплатила дълга си за „Бургас–Александруполис“

България изплатила дълга си за „Бургас–Александруполис“
България заяви, че е изплатила дълга си по проекта за нефтопровода „Бургас-Александруполис“, но потвърждение от „Транснефт“ още няма. Карта: „Хеленик Петролиум“
A A+ A++ A

България заяви, че е изплатила дълга си по проекта за нефтопровода „Бургас-Александруполис“, но потвърждение от „Транснефт“ още няма, каза говорителят на руската компания.

„България е заявила, че във вторник е превела средствата за погасяване на дълга си по участието в проекта за строежа на петролопровода „Бургас-Александруполис“, съобщи говорителят на руската компания – участник в проекта „Транснефт“, Игор Демин, предаде БГНЕС, позовавайки се на руски медии.

Новината за изплатените 12.6 млн. лв. борч по петролния проект, от който София се отказа, идва в деня, в който на посещение в Москва са министрите на финансите Симеон Дянков и на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

„Двамата се срещнаха с руския енергиен министър Сергей Шматко и в рамките на разговора е бил заявен преводът на парите. „Транснефт“ обаче не е получила потвърждение за плащането“, посочи Демин.

От Министерството на икономиката, енергетиката и туризма съобщиха само за уверения от страна на Шматко, че няма да има проблеми с доставката на заявените количества руски природен газ за България и другите европейски държави.

#Министър на финансите #Симеон Дянков #енергетиката и туризма #министър на икономиката #Трайчо Трайков #Игор Демин #дълг #България #„Бургас-Александруполис“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"