Бранимир Ботев: Туризмът ни е с показатели, много над средните

Бранимир Ботев: Туризмът ни е с показатели, много над средните
За първи път ще има бюджет, който в пъти ще надхвърля предишните, твърди заместник-министър Ботев. Снимка: www.youtube.com
A A+ A++ A

„Толкова много се самокритикуваме и очерняме, а забравяме да споменем, че България е с много над средните показатели за развитие на туризъм в световен мащаб. Има не една сфера, в която ние сме над средното световно ниво”, каза заместник-министърът на икономиката, с ресор “Туризъм”, Бранимир Ботев по „Дарик радио“.

Той се позова на постигнатото през 2013 г. в отрасъла -  очаквани над 3 млрд.евро приходи, близо 7 млн. туристи и сериозен принос от 13,6% при формирането на брутния вътрешен продукт на страната. Туризмът затвърждава значението си за българската икономика и доказателство за това е фактът, че той става самостоятелна политика, заложена в бюджета за 2014 г.

До този момент такава отраслова политика отсъстваше. За първи път ще има бюджет, който в пъти ще надхвърля предишните, които са били отделяни за национална реклама и целеви пазари, подчерта Ботев.

Ботев коментира в студиото на „Седмицата” по “Дарик радио” очакванията на родните туроператори за предстоящите празници и акцентира върху увеличаващия се брой чуждестранни туристи от съседните на България държави, които идват да ги изкарат у нас.

#Бранимир Ботев #отрасъл #туризъм #туристи #икономика #сфера #ниво

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »