Даваме 6 млн. лв. за тел по границата…!

Даваме 6 млн. лв. за тел по границата…!
A A+ A++ A

6 млн. лв. ще струва изграждането на защитна стена по границата ни с Турция. Тя трябва да възпира прииждащите нелегални емигранти и бежанци. Съоръжението се изжгражда, защото се очаква още по-голяма вълна от бежанци от Сирия в близките няколко месеца, както прогнозира пред novinite.bg Нидал Алгафари.

В същото време става ясно, че въпросната защитна стена е телена. Само за сравнение, едни достатъчно устойчиви клещи, които могат да срежат въпросната тел, струват не повече от 1,50 лв. в магазините “За 1 лев”.

Тогава възниква въпросът, защо държавата ще дава тези 6 млн. лв. за нещо, което по никакъв начин няма да спре бежанците? Дори и да има известно затруднение при срязването на оградата, каналджийте, просто ще увеличат таксата си и ще заобиколят въпросното съоръжение. За това не се изисква, кой знае какъв интелект, да се досетиш!

Заобикалянето няма да е съществен проблем, защото въпросната “стена” ще е дълга не повече от 30-тина км. Е какъв е проблемът, като не можем да минем тук, да се отклоним с 15-20 км. по-встрани и пак да влезем нелегално в страната!? Когато човек е изминал хиляди километри до границата на Турция с България, някакви си 30-тина км. са точно никакъв проблем!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници