Плевнелиев, Георгиева и Цветанов обиколиха Свиленград с БТР

Плевнелиев, Георгиева и Цветанов обиколиха Свиленград с БТР
С бронетранспортьор петимата обиколиха наводнените улици в квартала. Снимка: "Стария мост"
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев, еврокомисарят Кристалина Георгиева, вицепремиерът Цветан Цветанов, земеделският министър Мирослав Найденов и военният министър Аню Ангелов посетиха бедстващия свиленградски квартал „Гебран“, за да се запознаят с обстановката.

С бронетранспортьор петимата обиколиха наводнените улици в квартала. От пресконференцията им в кризисния щаб в града дойде информация, че въпреки тежкото положение до този час в Свиленград няма жертви, предаде БНТ.

Росен Плевнелиев каза, че е доволен от работата на кризисните щабове, и категорично заяви, че държавата трябва да се намеси в бъдещи реформи, тоест във водната реформа.

Президентът почерта, че трябва да е ясно кой стопанисва язовирите.

„Трябва да бъде направена паспортизация на тези водни съоръжения, за да няма прехвърляне на топката и непонасяне на отговорност“, каза той.

На въпрос какво като най-радикална реформа ще се предприеме, той отговори, че дори ще се стигне до пресушаването на някои от тези съоръжения, които са стари, опасни или са построени там, където не е трябвало.

По думите на Плевнелиев „Европа се задъхва от снега, който се изсипа над нея, така че не само България е в трудност“.

Еврокомисар Кристалина Георгиева на свой ред каза, че към България най-вероятно ще дойдат европейски помощи, но трябва да се има предвид и това, че голяма част от Европа също бедства, което може да ограничи евентуално подпомагане. Тя също се обяви категорично за водна реформа.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #президент #Кристалина Георгиева #Георгиева #еврокомисар по международно сътрудничество #хуманитарна помощ и реакция при кризи #Цветанов #министър на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"