Миков: Българите имат традиции в гостоприемството

Миков: Българите имат традиции в гостоприемството
Българският народ има дълбоки исторически традиции на гостоприемност към хората в беда, заяви парламентарният председател Михаил Миков. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

„Българският народ има дълбоки исторически традиции на гостоприемност към хората в беда“, каза председателят на Народното събрание Михаил Миков по време на срещата си с върховния комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш по време на срещата им в Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на НС.

За пример Михаил Миков посочи чл. 61 от Търновската конституция, според който всеки роб, независимо от какво вероизповедание и пол е, щом стъпи на българска територия, свободен става. Той подари на своя гост фототипно издание на дневниците на Учредителното събрание от 1879 г.

Върховният комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш определи като изключително ползотворни и резултатни срещите си у нас. Михаил Миков и Антониу Гутериш бяха категорични, че ефективното справяне с бежанската вълна изисква координирани усилия на ниво комисариат, Европейски съюз и институции.

#Михаил Миков #Антониу Гутериш #бежанска #Европейски #институции #ООН #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"