Сидеров иска да се възобнови проектът „Белене“

Сидеров иска да се възобнови проектът „Белене“
Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и депутатите от „Атака“ са внесли предложение за възобновяване на проекта „Белене“. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и депутатите от „Атака“ са внесли три интересни проекторешения в Народното събрание. В едно от тях се предлага отмяна на решението от 29 март 2012 г. за прекратяване изграждането на АЕЦ „Белене“, съобщи offnews.bg.

„Задължава Министерския съвет на Република България да приеме всички необходими актове и предприеме съответните действия за изграждане на ядрена централа на площадка „Белене“, пише в проекторешението на националистите.

Мотивите на Сидеров са, че замразяването на проекта е предизвикало арбитражно дело и съществува опасност то да доведе до „тежки финансови санкции за България“.

Това може да е добре дошло за БСП, които са защитници на проекта „Белене“ и бяха против спирането на строителството на централата. Сидеров и депутатите му предлагат още да се одържавят електроразпределителни дружества и да се възстанови работата на затворения завод „Кремиковци“.

#Волен Сидеров #Кремиковци #Белене #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници