Кои здравословни проблеми можем да излекуваме с вода?

Кои здравословни проблеми можем да излекуваме с вода?
A A+ A++ A

Всички знаем, че водата е много полезна за нашия организъм, но експерти разкриха кои здравословни проблеми може да излекуваме само с вода.

Болки в мускулите - след усилена тренировка и физическа работа тялото се нуждае от горещ душ. Проучване от 2007 г. доказва, че редуването на топла и студена струя върху мястото, което ни боли, облекчава болката в мускулите, предава БГНЕС.

Главоболие – в повечето случаи причината за него е слаба циркулация на кръвта до мозъка. Студената вода подобрява кръвообращението в главата и намалява болката. Ако имате ниско кръвно налягане, може да подобрите състоянието си, като сложите ръцете или краката си в съд с ледена вода.

Студените компреси на челото или на задната част на врата също са подходящи, а за болка в раменете и врата използвайте топли компреси. Топлата вода преди лягане доказано помага на хората, изпитващи проблеми със съня. Температурата на водата трябва да е между 36 и 38 градуса. По време на топлия душ сложете на челото си кърпа, намокрена с много студена вода и спокойната нощ ви е гарантирана.

Ако имате запушени синуси, трябва да се увиете в одеяло, да сложите краката си в горещ леген, а на челото и задната част на врата да поставите студени компреси. След половин час измийте краката си със студена вода. Топлината ще насочи кръвообращението към краката, а не към синусите и по този начин ще ги отпуши.

Водата е ефикасна и при артрит. Ако нямате възможност да ходите на физиотерапия, опитайте да облекчите болката в ставите със студени компреси.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"