Стратегията за съдебните реформи готова до седмици

Стратегията за съдебните реформи готова до седмици
„Министерският съвет прие проекта за бюджета за съдебната власт за следващата година, ръстът е 30 млн. лв.“, отбеляза премиерът.
A A+ A++ A

„До края на годината имаме амбиции да предложим промени в съдебната система. До няколко седмици ще бъде представена Стратегията за съдебните реформи“, заяви министър-председателят Пламен Орешарски на заседанието на Висшия съдебен съвет.

„Правосъдната система за нас е изключително важна за осъществяването на програмата на кабинета, защото върховенството на закона е ключов елемент за демокрацията. Неслучайно определихме единия от вицепремиерите да е министър на правосъдието, което дава ясна политическа воля законността да се върне“, коментира премиерът и добави, че е „необходима обща работа и подкрепа“.

„Ключовите приоритети са конструктивно взаимодействие в системата, повишаване доверието в съдебната система, решаване на ключови въпроси като натовареността, осигуряване на по-достъпно правосъдие чрез електронни услуги“, посочи Орешарски.

„Бих искал да благодаря за доброто сътрудничество при осъществяване на мисиите на ЕС. Готови сме да окажем подкрепа по отношение на две от основните критики в доклада на Европейския съюз - натовареността и случайното разпределение“, каза още премиерът.

„Бях информиран, че ВСС е предриел действие за съставяне на харта за натовареността в съдебната система, за което можете да разчитате на подкрепа. Критиките относно случайното разпределение идваха от различни страни, но ВСС е предприел конкретни действия, така че да се получат гаранции, че съдебният процес е обективен“, обясни Пламен Орешарски

„Министерският съвет прие проекта за бюджета за следващата година, ръстът е 30 млн. лв.“, отбеляза премиерът.

#Пламен Орешарски #Висш съдебен съвет #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"