Кленовски в ареста за постоянно

Кленовски в ареста за постоянно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Издирваният с Европейска заповед за арест и задържан в столичен МОЛ Стефан Кленовски остава окончателно в ареста.

Това реши Софийският апелативен съд, като измени мярката, която му наложи градският съд „домашен арест" в по-тежка „задържане под стража", предаде БГНЕС.

Прокуратурата обжалва решението на градските магистрати и отново поиска постоянен арест за Кленовски въз основа на европейската заповед за арест, издадена от Италия. Очаква се днес в 14.30 часа градският съд да гледа делото по искането за екстрадиция.

След като бе освободен от полицията под „домашен арест" от градския съд преди около седмица, няколко дни по-късно Кленовски отново бе задържан. Този път за фалшивата лична карта, с която бе хванат. На 3 февруари Софийският градски съд го остави постоянно в ареста.

Стефан Кленовски бе задържан по сигнал на 27 януари към 17.45 ч. в МОЛ-а на „Цариградско шосе".

Сигналът е за лице, което се издирва с европейска заповед в рамките на операция „Шок".

Съпругата на задържания Стефан Кленовски – Илияна, обаче се оплака, че е била бита и обиждана от полицаите по време на акцията. Директорът на СДВР Валери Йорданов отрече това и показа записи от охранителни камери.

Впоследствие обаче министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов призна за един-два шамара, за които служител от МВР е бил наказан.

По данни на полицията Кленовски се е занимавал с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглене на пари.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »