Адемов: Замразяваме възрастта и стажа за пенсия само за година

Адемов: Замразяваме възрастта и стажа за пенсия само за година
Правителството ще държи на позицията замразяването на възрастта и стажа да е само за една година, каза министър Адемов. Снимка: www.focus-news.net
A A+ A++ A

„Правителството ще държи на позицията замразяването на възрастта и стажа да е само за една година“, заяви пред бТВ министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. „Многократно съм заявявал, че замразяването на възрастта и стажа във връзка с демографската криза в България няма алтернатива.

Въпросът е, как ще се случи – дали ще се случи по начина, по който ГЕРБ и Дянков предложиха, или трябва да седнем заедно със социалните партньори и в рамките на тази „санитарна“ година да направим преглед на цялостното пенсионно законодателство“, посочи Адемов.

Според министъра големият проблем е, че едно поколение понесе на гърба си цялата пенсионна реформа от 2000 година досега. Стана ясно, че в продължение на 14 години се увеличават непрекъснато възрастта и стажът само с идеята по някакъв начин да се направи опит да се оптимизира системата, да се направи финансово стабилна, да се направят пенсиите адекватни. „За съжаление тези неща не се случиха“, посочи министърът на труда.

#Хасан Адемов #реформа #Дянков #България #пенсионно #пенсия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"