Виелицата откъсна Русе от света

Виелицата откъсна Русе от света
Русе отново остана откъснат от света. Виелицата затвори пътищата към София, Варна и Силистра, а заради усложнената обстановка бе преустановено движението на превозни средства от двете страни на Дунав мост. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Виелицата затвори пътищата от Русе към София, Варна и Силистра сутринта във вторник, а заради усложнената обстановка бе преустановено движението на превозни средства от двете страни на Дунав мост.

Още снощи част от общински пътища бяха затворени заради навяванията и високите 3 метра преспи, стана ясно на свикания Общински кризисен щаб, предаде агенция БГНЕС.

Силата на вятъра тази сутрин достигна 100 км/ч и затрудни изключително много работата на снегопочистващата техника.

И докато в Русе работата на фирмите е оценена като много добра, областният управител не е доволен от почистването по републиканската пътна мрежа. Затова има готовност да се привлече допълнителна земеделска техника през областния план за защита при бедствия, за да не се допусне при стихнал вятър по-голяма откъснатост на населените места от 10-12 часа.

Сложната метеорологична обстановка принуди община Сливо поле да обяви бедствено положение, въпреки че засега има ток, вода и хранителни запаси. 25 % от учениците в областта не посещават училище по преценка на родителите, а общо 19 учебни заведения са затворени по разпореждане на Инспектората по образование.

В 9 населени места в община Русе няма ток. Има множество закъсали автомобили, които се извличат от преспите, а хората се евакуират. Два автобуса съща са били хванати в капана на виелицата, но вече са освободени.

Ледоходът по река Дунав достигна 60 %. Големите конвои и плавателни съдове вече са прибрани в защитени зимовници в изчакване времето да се подобри. Заради силния вятър и нулевата видимост по искане на българската и румънската страна Дунав мост е затворен за всички превозни средства до второ нареждане, съобщиха от Гранична полиция - Русе.

#Русе #сняг #снеговалеж #виелица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"