Плевнелиев: Младите имат какво да кажат – да ги чуем

Плевнелиев: Младите имат какво да кажат – да ги чуем
„Тук не става въпрос за един обикновен протест, а става въпрос все пак за младите хора на България“, посочи Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Младите хора в момента имат какво да кажат. Добре е да ги чуем“, заяви президентът Росен Плевнелиев.

„Не бива да остане и най-малкото съмнение, че полицията работи по правила, спазва правила и действа адекватно, оценяйки риска спрямо ситуацията“, каза Плевнелиев във връзка с отзвуците в световните медии за сблъсъците на протестите от миналата седмица.

„Като президент аз не мога да давам коментари за действията на полицията, но със сигурност за мен е важно да дадем силното послание, че когато младите хора на България имат какво да кажат и когато те го изразяват по един демократичен начин, ние също трябва да се отнесем по един демократичен начин“, каза още той.

„Оставям на хората сами да преценят, като президент аз не мога да дам конкретна оценка. Но отново апелирам и казвам колко е важно институциите много внимателно да мерят действията си, не просто само защото ние трябва да действаме по правилата и съобразно правовата държава, но и преди всичко и с примера, който даваме“, отбеляза президентът.

„Тук не става въпрос за един обикновен протест, а става въпрос все пак за младите хора на България. Ние се оплакваме, че младите хора напускат страната, ние се оплакваме, че на тях не им пука, че седят по кръчмите, че не са активни“, посочи Росен Плевнелиев.

#протест #правителство #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници