Без опасност за "Околна среда", въпреки спрените плащания от ЕК

Без опасност за "Околна среда", въпреки спрените плащания от ЕК
"Ние продължаваме да изпълняваме проектите, гарантираме със средства от Националния бюджет плащанията, които се налагат междувременно", посочи министър Михайлова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Няма опасност за изпълнението на проектите по програмата „Околна среда“, въпреки временното спиране на плащанията от Еврокомисията“, заяви министърът на околната среда и водите, Искра Михайлова.

"Временното спиране на плащания от страна на Европейската комисия към страната не означава спиране на изпълнението на проектите или спиране на плащания по проектите", отбеляза Михайлова пред БНР.

"Ние продължаваме да изпълняваме проектите, гарантираме със средства от Националния бюджет плащанията, които се налагат междувременно. И когато отстраним пропуските по изпълнението на програмата, те се верифицират и се възстановяват от ЕК", каза още министър Михайлова.

За размера на средствата, които трябва да се отделят от бюджета, за да се платят разходите по изпълняващите се проекти, министър Михайлова посочи, "че зависи от това, за колко време ние ще отстраним нередностите."

"За да бъда по-конкретна, ще ви кажа, че очакванията са за от порядъка на 200 млн. лв. Това ще бъде много тежко за Националния бюджет, но може да си го позволи, ако ние гарантираме, че слабостите ще бъдат отстранени и средствата ще бъдат възстановени от ЕК", коментира министърът на околната среда и водите.

#Искра Михайлова #Европейска комисия #"Околна среда" #плащания #проекти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »