Окупацията продължава, "Ранобудните студенти" канят колеги на лекции

Окупацията продължава, "Ранобудните студенти" канят колеги на лекции
"Ние сме студенти в този университет и за нас е важно той да продължи да изпълнява основната си функция – в него да се преподава и да се извършва научна дейност", казват "Ранобудните студенти". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Сградата на Ректората остава окупирана, като каним колегите, преподавателите и администрацията да се върнат в Ректората и да провеждат занятията си“, заявиха представители на протестиращите „Ранобудни студенти”.

През нощта „Ранобудните студенти” ще възобновят контролно-пропускателния режим, съществувал досега.

„Смятаме, че идеята на тази промяна е очевидна. Ние сме студенти в този университет и за нас е важно той да продължи да изпълнява основната си функция – в него да се преподава и да се извършва научна дейност. Съобразяваме се с всички тези хора, които очакват и имат право да вършат това тук”, посочват „Ранобудните студенти”.

„Вчера и след повече от 14-часов дебат се обсъждаше не как да се оттеглим от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, как да пуснем окупацията, а към каква форма да преминем, която да бъде успешна за следващите ни действия и цели“, казаха протестиращите студенти.

„Предложението, което се прие, беше да преминем към форма, която да ни дава възможност да предприемем по-чести и силни действия навън, които да може да организираме мигновено и да имат капацитет и ресурс. Тези дебати бяха дълги не защото вътре има разрив или опозиция, а защото принципът на решенията ни е, че трябва да се гласува от всички и че всеки може да изявява мнението си“, коментираха студентите.

„По време на обсъждането имаше над 300 студенти, всеки имаше право да изрази позицията си и много от тях го направиха. Решението ни не може да бъде формулирано като пораженческо, а по-скоро като смяна на тактиката за борбата, която водим в момента”, добавиха представителите на „Ранобудните студенти”.

#"Ранобудните студенти" #окупация #Софийски университет "Св. Климент Охридски" #протест #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници